Als je naar de camping gaat, kan je wat extra spullen nodig hebben. Campingstekkers kunnen ook nodig zijn, aangezien steeds meer vakantiegangers een elektrische koelkast of koelbox meeneemt. Ook heb je natuurlijk stroom nodig voor andere voorzieningen, zoals het koffiezetapparaat, je mobiele telefoon en de verlichting van bijvoorbeeld de caravan. Maar welke campingstekkers heb je daarvoor nodig? Zijn er verschillen en wat doet elke stekker? In deze blog vertellen wij jou zoveel mogelijk over campingstekkers.

Welke campingstekkers heb je nodig?

Voordat je op reis gaat naar de camping, moet je eerst een paar dingen controleren. Allereerst moet je weten wat voor campingstekker systeem er op de camping zit en hoeveel ampère deze biedt. In de meeste gevallen is dit wel te vinden in de campinggidsen van ANWB of ACSI, anders kunt u de informatie ook vast vinden op de website van de desbetreffende camping. Campings in Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk hebben een CEE-stekker campingdoos. Deze stekkerdoos is vaak te herkennen aan de blauwe kleur en de drie gaatjes (vrouwelijk). 

Om jezelf van stroom te voorzien bij de CEE-stekker campingdoos, moet je dus de CEE campingstekkers hebben (mannelijk) met drie pinnetjes. Het is ook mogelijk dat de camping een randaard of penaarde stopcontact heeft, om deze te kunnen verbinden zou je dan Zuid-Europese verloopsnoer campingstekkers moeten gebruiken. De Zuid-Europese campings maken namelijk vaker gebruik van penaarde stopcontacten (twee gaten en een pin). Om hier dus jouw CEE campingstekkers of stekkerdozen aan te sluiten, heb je dus een Zuid-Europees verloopsnoer nodig. 

Ben je van plan om toch ergens anders een camping te zoeken? Bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk, dan is het ook mogelijk dat zij daar andere stekkers gebruiken. Hiervoor heb je dan wederom een verloopsnoer of verloopstekker nodig, alleen dit keer dan van de CEE campingstekkers naar de Engelse aansluiting. Ook in Zwitserland kan het verschillen, daarvoor heb je dan een Zwitserse verloopstekker of verloopsnoer voor. Let dus goed op welke campingstekkers jij hebt en welke jij nodig hebt op de reis! 

Waarom CEE campingstekkers?

Zoals in de vorige alinea is genoemd, kan het per land verschillen wat voor campingstekkers er nodig zijn. Wel is er bekend dat de CEE campingstekkers het meest voorkomen, vandaar dat wij aanraden deze standaard bij je te hebben. Waarom wij geen ‘gewoon’ verlengsnoer met randaarde campingstekkers aanraden? Deze verlengkabel die je thuis gebruikt is namelijk van een soort PVC gemaakt en mogen vanwege niet gebruikt worden om campings vanwege veiligheidsregels. Een handige tip vanuit ons, je kan ook een CEE haakse campingstekker kiezen in plaats van een normale CEE verlengkabel. Dit is handig doordat het een CEE ingang heeft en ook een randaarde ingang. Op deze manier kan je beide campingstekkers gebruiken. 

Meer informatie over campingstekkers

Ben je na het lezen van deze blog, er nog steeds niet uit wat voor soort campingstekker jij nodig hebt? Dan kan je naar Aanhangwagendirect.nl gaan. Aanhangwagendirect heeft een aantal campingstekkers en verloopkabels, ook bieden ze genoeg informatie over de camping producten. Voor vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect!